15 /365 BORSEPRŐPÁRLAT – 15 év palackba zárva. „A seprő a bor zamatának egyik legfontosabb formálója. Az Agárdi Pálinkafőzde történetének az elején esett meg, hogy a Tokaj Oremus birtokon tett látogatásunk során kiváló furmintokat kóstoltunk. A különválasztott seprőt azonnal elhoztuk, lepároltuk, betettük egy korábban tokaji aszú érlelésére használt tölgyfa hordóba.
Évek teltek el, az ígéretes seprőpárlat az aszúhordóban pihent, míg egyszer megkóstoltuk, és ami a poharunkban volt, az minden várakozásunkat felülmúlta! Tudtuk, hogy egy különleges ital született. Zamatgazdagság és a kifinomult részletek sora jellemzi ezt a párlatot. A mindössze 365 különleges palack méltó kifejezése annak, amiért az Agárdi Pálinkafőzdében immár 15 éve, 2002-es alapításunk óta dolgozunk.”
15 éve a gyümölcs szolgálatában
A Velencei-tó fővárosa, Agárd szélén van egy gyümölcsösökkel körülölelt tanya, amelyet a cigánymeggy, kajszibarack, hamvas szilva, zamatos cseresznye és sok más egészséges gyümölcs illata leng be. Itt, a Sreiner tanyán készülnek immár 15 éve a kiváló minőségű Agárdi gyümölcspálinkák.
Limitált mennyiségben
Az egészséges gyümölcsöt a lehető legtökéletesebb módon kell pálinkává főznünk, a maximális minőségre való törekvésünk pedig mennyiségi határokat szab: az Agárdi gyümölcspálinkák limitált mennyiségben, sorszámozva kerülnek a polcokra. Törekvésünk eredményességét számos hazai és nemzetközi elismerés is igazolja.
Rövid idővonal
- 2001. Cégalapítás
- 2002. szeptember 21. Pálinkafőzde hivatalos megnyitója, az első pálinkák megjelenése
- 2005 Pannonhalmi likőrök gyártása
- 2006 Pálinkavendéglő / Látogatócentrum megnyitása
- 2007 Trópusi kollekció bemutatása / Vérnarancs, Banán, Gránátalma párlatok 2007 Szivar aszú törköly bemutatása
- 2009 Destillata – Az Év pálinkafőzdéje, az Év Pálinkamestere, Nemzetgyőztes
- 2015 Destillata – Az Év pálinkafőzdéje, az Év Pálinkamestere, Nemzetgyőztes
- 2015 12 éves Single Malt Whisky
- 1200 palackos limitált palack számú kiadás
- 2017 Ongai Országos verseny abszolút győztes
- 2017. 9. alkalommal nemzetgyőzetes a Destillata nemzetközi versenyen
- 2017. szeptember 21. A különleges minőségű Agárdi Seprőpárlat premier a 15 éves évforduló alkalmából
(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!