A_kave_Napja_logo_2016A KÁVÉ NAPJA 2016 – Ötödik alkalommal ünnepeljük meg a kávé világnapját Budapesten! A Kávé Napja 2016 rendezvény idén új helyszínen, a Kazinczy utcai Tesla Budapest épületében és udvarán zajlik. A hely kapacitása miatt a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött az info@presspirit.hu címre küldött levélben (név, e-mail, létszám, tárgy, regisztráció) vagy a weboldal regisztrációs felületén. Belépő: 1000 Ft (készpénzes fizetéssel a helyszínen), amely tartalmazza az egész

napos kávékóstolást és a programokat, s a rendezvény ideje alatt korlátlan ki- és belépésre jogosít a helyszínen.

  • Partner: SCAE- Egyesület a Magyar Kávékultúráért. Szeptember végén számos országban „ünnep” a kávé világnapja, a kávézók és kereskedések akciókkal, különleges fajtakóstolókkal, izgalmas kávéitalokkal várják a vendégeket Európa-szerte és a tengerentúlon is. Magyarországon ötödik alkalommal fognak össze a szakma képviselői, és tehetséges, alkotókedvű baristák avatják be a közönséget a kávé ízgazdag világába október 2-án, vasárnap.

A Kávé Napja – 2016. október 2 vasárnap.

Idén új helyszín, a Kazinczy utcában lévő Tesla Budapest ad otthont az eseménynek, s a legjobb termőterületekről származó tételek kóstolhatók meg csupán két csésze kávé áráért. A Kávé Napja elnevezésű rendezvényen minden kezdő és tapasztalt kávéínyencet várnak egy világkörüli felfedezésre délelőtt tizenegytől este hét óráig. Filteres eszközök, espresso gépek, kiegészítők, valamint kiváló minőségű, különleges kávék lesznek a kiállítók asztalain, amik a helyszínen meg is vásárolhatók. Idén hét mikropörkölő termékeivel ismerkedhet meg a közönség, a magyarok közül jelen lesz a 42, a Beyond Within, a Black Sheep, a Casino Mocca, a Lucky Cap, nálunk debütál az angol Alchemy, amely itthon Alchemy Coffee Hungary néven lesz elérhető, valamint a lengyel Karma, amely már  elérhető hazai forgalmazón keresztül is. A kóstolás mellett arra is lehetőség nyílik, hogy az érdeklődők kipróbálják, hogyan kell használni az otthonra ideális alternatív kávéfőző eszközöket.

Fagylalt és kávé (A fotó a Wiener Szalonban készült illusztráció)

Fagylalt és kávé (A fotó a Wiener Szalonban készült illusztráció)

Délután zajlik a Creative Brew Challenge bajnokság az Egyesület a Magyar Kávékultúráért szervezésében. Ez a bajnokság nem a SCAE hivatalos versenye, hanem olyan hazai kezdeményezés, amely a kitűnő alkalom arra, hogy egy kötetlenebb szakmai megmérettetésben vegyenek részt az alkotókedvű baristák. A nap során az Egyesület rövid bemutatkozó előadásában többek között a jövő évi országos barista bajnokságokról, valamint a Budapesten rendezendő világbajnokságról is szó lesz.

  • Az estig tartó rendezvényen számos további programmal – cup tastinggel, szakmai előadásokkal (vízhasználat, tömörítés, őrlők), az angol Alchemy mikropörkölő workshopjával, filmvetítéssel és exkluzív kávé+párlat kóstolóval készülnek a szervezők.

Az 1000 forintos belépő a programokon való részvétel mellett korlátlan kávékóstolást is biztosít. A standok mellett Tesla-bárpult és Panificio il Basilico food truck is üzemel, utóbbi extravagáns street bites-felhozatallal készül. A barista szakma színe-java és nyüzsgő, kozmopolita hangulat várja a látogatókat az egykori trafóházban és az Elektrotechnikai Múzeummal közös udvaron, a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyén.

  • A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, további információk az esemény Facebook oldalán: A Kávé Napja 2016.

akvenapja_facebook_event

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)