BEST of BUDAPEST – A Budapest Week Publishing kiadó 1993 óta díjazza a hazai vendéglátó, szállodai és más idegenforgalmi szolgáltató szféra tagjait, és idén, ezúttal már második alkalommal, az Év Gasztrobloggere díjat is odaítélték. (Tavaly, s elsőként, Csíki Sándor, FOOD&WINE, lett az Év gasztrobloggere. A Best of Budapest & Hungary szavazására ismét sok ezer szavazat érkezett. A szakmai zsűri döntése alapján idén is közel hatvan különböző kategóriában adták át a legjobbaknak járó elismerést.
A Budapest Week Publishing kiadó kiemelt díjakat is átad. Az InterContinental Hotelban ma megtartott sajtótájékoztatón Freed Péter Pál a Budapest Week Publishing kiadó tulajdonosa, Niklai Ákos, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, és Francisck Réka Alíz, a Best of Budapest főszerkesztője tájékoztatták a megjelenteket. A sajtótájékoztatón kiderült, hogy a közel háromszáz díjazott közül kik kaptak kiemelt díjat.
Kiemelt Díjak
- Életműdíj: Rosenstein Tibor (Rosenstein Vendéglő, Budapest)
- Év séfje: Bíró Norbert (Baraka Étterem, Budapest),
- Év cukrásza: Sallai Fanni (Cake Shop, Budapest),
- Év gasztro-vállalkozója: Gianni Annoni (Trattoria Pomo d’Oro, Budapest)
- Év vidéki éttermese: Gábor Takács (Viator Apátsági Étterem, Pannonhalma),
- Év szállodása: Engelbrecht Kinga (Boscolo Budapest Hotel, Budapest),
- Év vidéki szállodása: Döbröntei Ildikó és Csaba (Káli-Art Inn, Köveskál),
- Év gasztro-borásza: Kovács Nimród (Eger),
- Év csapata: Bocuse d’Or (Hamvas Zoltán, Tamás Széll, Ganczer Gábor),
- Év gasztrobloggere: Mautner Zsófia-, akinek, mint a Best of Budapest első Év gasztrobloggere, ezúttal is szívből gratulálok, ahogy minden díjazottnak!
A sajtótájékoztatóján megkóstolhattuk Raj Rachel, a tavalyi Év cukrásza díj nyertesének flódni tortáját.
- A kiemelt díjak átadására 2016. április 2-án a Kempinski Hotelban, ünnepélyes keretek között kerül sor.
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!