HAGYMAVÁGÁS – Hogyan vág hagymát Jamie Oliver és Gordon Ramsay? Érdemes megnézni! Ahogy azt is, hogy egy ismeretlen indiai szakács milyen sebességgel teszi mindezt valahol az utcán. Valójában semmi ördöngösség, de egy jó kés azért kell hozzá, mert anélkül nem fog sikerülni. (Zárójelben megjegyezve: aligha hittem volna, de a hagymavágás ismerete, gyakorlata egyáltalán nem olyan magától értetődő, mint azt gondoltam. Azt hittem,
hogy ez mindenki számára természetes, de nem. Nagyon nem! Pedig a hagyma már a legrégibb ismert, írott receptekben is szerepel, mint az amursânu leves, és a világ receptjeinek többségében megtaláljuk.
Azért azt máig nem tom minek kell keresztbe a hagymát bevágni (amúgy is épp olyan kics apró lesz)
Szépen kivitelezett vágás, ahol úgy vág a kés ,hogy a deszkán minél kevesebb hagyma lé maradjon vissza. – és ez nem csak a kés élességén múlik.