1005810_10200554821872479_388362668_nA BUDDHA BÁR alapvetően a koktéljairól nevezetes, meg a méretes Buddha szoborról, a Buddha Bár zenéről, a sushiról, a félhomályról, etc. Ez a koncepciójuk. Akad más is, persze, hiszen Bosznai Károly is rendszeresen szervez boros, pezsgős eseményeket, de azért a koktél, éppúgy, mint a sushi és általában a keleti ételek, a meghatározói a Buddha fílingnek. A Holdújév alkalmából is, meg egyébként is, a budapesti Buddha Bárban

járt Matthias Giroud executive bar manager (George V eatertainment, Paris). Nem mellesleg ő az, aki a világszerte mindenütt előforduló Buddha Bárokban a koktélok fejlesztésében leginkább jeleskedik. Matthias amúgy a Francia Antillákon született francia és sok érdekeset mesélt arról az új koktélkultúráról, aminek a nyomai nálunk valószínűleg egyedül a Buddha Bárban bukkannak fel. Megkóstoltuk.

Matthias Giroud és Vincze Ádám (Buddha Bar, Budapest)

Matthias Giroud segítségére Vincze Ádám, a Buddha-Bar Budapest Bar managere volt. Az ételeket, mint máskor is, Osama Kutaini, a Buddha-Bar executive séfje készítette és mint neki is elmondtam, a Holdújév igazán jó hatással volt mindenre, mert az eddigi legkifejezőbb választékot kóstolhattam. Mielőtt azonban fotókkal is illusztrálnám az élményt, a következő videó némi bepillantást enged abba, hogy a Buddha Bár vizuálisan miképpen is definiálja önmagát. Érdemes megnézni.

Matthias Giroud koktéljai – Ossama Kutaini ételei

Matthias koktéljai jó messze állnak már a megszokott Sex on the Beach és Mojito koktéloktól. Ezek a kompozíciók filozófiájukban már az ételekkel kelnek versenyre. Az új módi szerint az italok azonos külső megjelenésű üvegekben vannak. A márka nem érdekes, nem fontos. Az üvegeken csak számok vannak. Innen tudják (ha megjegyezték), hogy mi lehet benne.

Matthias Giroud

A koktélokat, illatkomponenseket megnyújtja, égeti, illatot permetez… izgalmas világ, amit érdekes volt megtapasztalni, bár a koktélok édesbe hajló stílusa inkább a hölgyeket vette célba.

Matthias Giroud

Minden eddiginél fontosabbak a színek illatok, az élmény komplexitása. A kóstolón készített egyik koktél fotóját feltettem a Facebookra is, és megkérdeztem, hogy tudják-e, hogy mi ez? Senki sem találta ki. Íme a fotó:

Koktél banánlevelekkel díszítve (Buddha Bár, Budapest)

Ossama Kutaini ételei különösen megragadóak voltak. A Black Angus steak omlóssága, szaftos fűszeressége legalább annyira tetszett, mint a libamáj, vagy a rák. Kedvcsinálónak a holdújévi választék maradék két napjához is, no meg a közelgő Valentin naphoz, amire a Buddha Bárban is készülnek, álljon néhány fotó.

Gyimesi Zsuzsanna, Ossama Kutaini és Jókuti András az asztalnál

Lazac

Tatárbifsztek

Igazán tanulságos volt a Buddha bár Koktél Fesztiválja. Matthias Giroud a koktél készítés legtrendibb stílusát mutatta be. Érdemes ezeket a koktélokat a Buddha Bárban megkóstolni. Különleges élmény.

Matthias Giroud – és az ékszerei.

Csíki Sándor♣