A SOFITEL KARÁCSONYI ÜNNEPI fényekben fürdik, s megértem azt is, hogy meghívtak ezeknek a fényeknek és egyéb másnak a bemutatójára. Az eseményen, idézem: „Ötvenfős díjnyertes kórussal, káprázatos karácsonyi fényekkel és számtalan más apró csodával köszöntötte a Sofitel Budapest Chain Bridge az ünnepi szezont. A karácsonyi dekorációavató ünnepséget mostantól minden évben megrendezi a luxusszálloda, így köszöntve méltón a legszentebb ünnepeink egyikét. Itt a december és lassan minden bolt kirakatába és az otthonok melegébe is bekúszik az izgatott készülődés és várakozás, száncsengő csilingelést hallunk és fenyőillatot érzünk a nap minden

percében, hiszen közeledünk az év végéhez és a karácsonyi ünnepnapokhoz. Lassan ideje eldönteni, hogy milyen színárnyalatot válasszunk a dekorációhoz, milyen fenyővel várjuk az angyalokat és a karácsonyi dalokat csokorba gyűjtjük.  Zsúfolt, de annál szebb időszak ez, hiszen összegyűlhet a család, a barátok és együtt, békében nézhetnek a közelgő időszak elé. A Sofitel Budapest Chain Bridge már javában készülődik és egy látványos dekorációavató ünnepséggel indította el az ünnepi szezont. Ezt a ceremóniát hagyománnyá kívánják tenni és ezentúl minden évben megrendezik.

A Sofitelben

„Az idei évben egy magyar designer csapat, az Igéző csodálatos ruhaterve inspirálta az égig érő karácsonyi dekoráció elkészítését. Ahogy egy Igéző ruha alsó szegélyén, ugyanúgy jelenik meg a hagyományos, ősi magyar motívumvilág a Sofitel fáján is. Az Igéző csapatának célja, hogy ősi hagyományaink magyar jelképrendszere ne csak ünnepeinket, de hétköznapjainkat is gazdagítsa, legyen szó viseletről vagy az élet egyéb más területéről.

A Sofitel karácsonyfája

A hatalmas égősorokkal ellátott fenyőfa törzse sem mindennapi, hiszen pirospaprikából készült, így tükrözi az egyik legnagyobb Hungarikum, a magyar paprika jelentőségét. Nem csak ez a különleges fa tette fenségessé a ceremóniát, hanem a több nemzetközi versenyen is elsőként végző Cantate kórus előadása is, akik káprázatos hangjukkal járultak hozzá a karácsonyi hangulat megteremtéséhez. A Sofitel Budapest ráadásul a híres francia édesség, a Karácsonyi fatörzs süteményét is megújította, és ezen túl minden évben más-más ízesítéssel kedveskedik majd vendégeinek.  A Buche de Nöel egy különleges módja annak, hogy továbbvigyük a karácsony és a téli napforduló megünneplésének tradícióját, olyan ez, mint egy fatörzs a kandallóban, amely a szívünkben gyúl lángra. A Karácsonyi fatörzs egy francia édesség, melyet az 1800-as évek végén talált fel egy cukrász, nevét formájáról kapta, mely igazi fatörzshöz hasonlít. A szálloda cukrászai minden évben izgalmas és ünnepi recepttel készülnek, idén a különleges és mennyei earl grey ízesítéssel csábítják a látogatókat.

A karácsonyhívogató ünnepségen sok barát és partner volt jelen, és igazán káprázatos látvány köszönt mostantól minden vendéget, aki betér ide, vagy egy finom forralt borra vagy egy szelet Karácsonyi fatörzsre, melyet egyébként bátran lehet rendelni is ebben az időszakban. Az ünnepi hangulat beköltözött a szállodába, ideje, hogy mindenki nagyra nyissa szívét és engedje, hogy átjárja a karácsonyi készülődés izgalma.”

Karácsonyi fények ünneplése a Sofitelben

(A sajtóanyag alapján összeállította: Csíki Sándor♣)