A JAPÁN OMLETT ismét csak arra példa, mint a japán mézes piskóta, a kasutera, a sushi, a japán „pizza” (okonomiyaki) és a példákat még lehetne sorolni. Ez pedig nem más, mint az eredeti elképzelés továbbfejlesztése, mívessé tétele. A tojásételek, rántotta, omlett, és így tovább, az európai gyakorlatban nem érdemelnek különösebb figyelmet. Vannak,

különbséget is teszünk köztük, azonban lehetőség szerint kerüljük a macerás, időrabló műveleteket. Nem úgy a japán mesterek. A japán omlett, a „Dashimaki Tamago” készítését Eniwa Hokkaido mester mutatja be.

A japán omlett receptje

A japán omlett (Dashimaki Tamago)  hozzávalói 8 tojásból:

  • Hozzávalók:
  • 8 tojás
  • 30 g porcukor
  • 3 g só
  • 1 ek. édes rizsbor (mirin)
  • 1 ek. szake
  • 180 ml hal alaplé (bonito leves)

A japán omlett készítését a következőn videón láthatjuk. Figyelmet érdemel az olajhasználat és az a művészi igényű gondosság, mellyel a szusiséf a krémes és sültebb tojásrétegek váltakozásából álló, szépen formált omlettet  kialakítja.

Csíki Sándor♣