A JAPÁN OMLETT ismét csak arra példa, mint a japán mézes piskóta, a kasutera, a sushi, a japán „pizza” (okonomiyaki) és a példákat még lehetne sorolni. Ez pedig nem más, mint az eredeti elképzelés továbbfejlesztése, mívessé tétele. A tojásételek, rántotta, omlett, és így tovább, az európai gyakorlatban nem érdemelnek különösebb figyelmet. Vannak,
különbséget is teszünk köztük, azonban lehetőség szerint kerüljük a macerás, időrabló műveleteket. Nem úgy a japán mesterek. A japán omlett, a „Dashimaki Tamago” készítését Eniwa Hokkaido mester mutatja be.
A japán omlett receptje
A japán omlett (Dashimaki Tamago) hozzávalói 8 tojásból:
- Hozzávalók:
- 8 tojás
- 30 g porcukor
- 3 g só
- 1 ek. édes rizsbor (mirin)
- 1 ek. szake
- 180 ml hal alaplé (bonito leves)
A japán omlett készítését a következőn videón láthatjuk. Figyelmet érdemel az olajhasználat és az a művészi igényű gondosság, mellyel a szusiséf a krémes és sültebb tojásrétegek váltakozásából álló, szépen formált omlettet kialakítja.
Élmény volt nézni.
Őszintén mondom, lenyűgözőtt!
Így is lehet főzőcskézni.
Hát ez… Sokkolt nekem még forgató lapáttal is szetesett a sima francia omlett, pedog azt csak félbe akartam hajtani. Ez valamj elképesztő volt.
Főleg pálcikákkal…