A BAHARAT arab szó, jelentése „fűszer”, de török nyelven is ez a szó jelöli a fűszert. Majd, hogy egy kicsit bonyolultabb legyen, ezen a néven neveznek egy, az arab világban elterjedt fűszerkeveréket is.
A baharat a Közel-Kelet piacain és fűszerüzleteiben Törökországtól Libanonig, de az Arab-félszigeten is mindenütt megvásárolható, ám elkészítése sem igényel különösebb képzettséget.
A baharat receptje
- Hozzávalók:
- 4 evőkanál őrölt feketebors
- 4 evőkanál őrölt paprika
- 4 evőkanál őrölt szerecsendió
- 3 evőkanál őrölt kömény
- 2 evőkanál őrölt koriander
- 2 evőkanál őrölt fahéj
- 2 evőkanál őrölt szegfűszeg
- 1 evőkanál őrölt kardamom
Elkészítés: keverjük össze a hozzávalókat és jól záródó dobozban hűvös helyen tároljuk
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!