KARÁCSONY VAN. Máskor ilyenkor már készülődöm a főzéshez, de ma másképpen lesz. Este szakács főzi az ünnepi menüt, s mi szépen felöltözve várjuk, hogy pincér hozza a főételt. Krach van babám, de az élet még krach idején is tartogat szép perceket, órákat, ha akarjuk, s teszünk is érte. Karácsony van, s ezúton is kívánok szeretteimnek, barátaimnak és minden kedves ismert és ismeretlen olvasómnak, itthon és külföldön, Boldog Karácsonyi Ünnepeket!

„… mindig azt mondták róla, hogy ha akad élő ember, aki tudja, hogyan kell a karácsonyt helyesen megtartani, akkor az ő. Kívánom, hogy őszintén mondhassák ezt rólunk is, és mindannyiunkról! És most, ahogyan Kicsi Tim megjegyezte: Isten áldjon minket, mindenkit!” (Dickens, Karácsonyi ének)

Képzeletünkben a hó és a karácsony szorosan összeforrtak egymással. A kép a gasztronómiájáról is nagyra becsült Dél-Tirol talán legszebb sírégióját mutatja a szikrázó decemberi napsütésben.

Kronplatz, Dél-Tirol, Olaszország

Várom a szenteste meghitt hangulatát, a vacsorát, hozzá a szép bort, a szeretetet, a megértést. Hálás vagyok a sorsnak, hogy így lehet! Boldog Karácsonyt!

Csíki Sándor♣