KOSTYÁL GÁBOR és Berki Zsolt, okos, higgadt versenyzéssel, az időket tartva – megcsinálta. A Genfben tartózkodók beszámolója alapján egy nem minden részletében óramű precizitású rendezvényen a magyar szakácsok helytálltak. Kostyál Gábor eddigi munkahelyei: 1991 – 1995: Négy Évszak Hotel, Balatonszabadi (Sóstó), 1995 – 1997: Kiliti Csárda
(Siófok); 1997 – 1999: Sport Treff Restaurant (Embken, Németország); 2000 : Budapest Restaurant (Bangkok, Thaiföld), 1999 – 2004: Ezüstpart Hotel (Siófok); 2004 – 2006: Azúr Hotel (Siófok); 2006 – 2007: Sun Resort Hotel (Herceg Novi, Montenegro); 2007 – 2010: Hertelendy Kastélyszálló Relais & Chateaux (Kutas); 2010 -: Hotel Helikon (Keszthely).
A magyar halétel
- Halibut-rolád, halászlé-paprikás krémmártással
- Halropogós, vajas cukkini szőnyeg
- Mikrosaláta kovászos uborka zselével, tökmag kehelyben, vinaigrette
- Édesburgonya és violette burgonya variáció
A magyar húsétel
- Borjúgerinc kucsmagombával mezei virágos nercben sütve, gomba elixírrel
- Borjú bríz szarvas sonkával, Tokaji aszús mártással
- Zöldség torony sajtfondüvel
- Zöldborsós hüvelyes prósza
- Vaníliás kelvirág fagylalt mogyorós tölcsérben
Mai program
Ma, 2010. június 8-án sorrendben a következő nemzetek szakácsai készítik el ételeiket:
- Spanyolország,
- Norvégia,
- Franciaország,
- Lengyelország,
- Belgium,
- Málta,
- Finnország,
- Hollandia,
- Anglia,
- Dánia.
Csíki Sándor♣
Bocuse d’Or Europe 2010 -lepényhal és borjú
Bocuse d’Or Europe – 2010. június 7-8.
Bocuse d’Or selejtező 2009
Bocuse d’Or döntősei – Budapest 2010
Bocuse d’Or 2008
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!