Fűszeres Ünnepi Sütemény
- Hozzávalók:
- Vaj (a sütőforma kivajazásához)
- 360 ml liszt (plusz a sütőforma lisztezéséhez)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál finomszemű tengeri só
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál őrölt fahéj
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/4 teáskanál szegfűbors
- 240 ml kristálycukor
- 60 ml barnacukor
- 160 ml növényi olaj
- 80 ml édesítetlen almalé
- 2 tojás
- 1 teáskanál vanília kivonat
- Porcukor
Elkészítése: Helyezzünk egy sütőrácsot a sütő közepére és a sütőt melegítsük elő 180°C hőmérsékletre. Vajazzunk ki és lisztezzünk be egy mély kenyérsütő tepsit. Egy közepes méretű edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, kakaóport, fahéjat, gyömbért, szerecsendiót és szegfűborsot egy nagy edényben verjük fel a tojásokat az olajjal, almalével és vanília-kivonattal alaposan összekeverve. Adjuk hozzá a száraz lisztkeveréket és jól dolgozzuk össze. Öntsük a tésztát a kivajazott, lisztezett sütőformába és a tetejét spatulával gondosan simítsuk el. Süssük 40-50 percig, vagy amíg a sütemény közepéig szúrt fogpiszkáló kihúzáskor tiszta nem marad. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk 10 percig hűlni. Ezután borítsuk ki a formából, szórjuk meg porcukorral és szeleteljük fel.
Csíki Sándor♣
GINGERBREAD – egy recept Texasból
KASUTERA – mézes sütemény
MARYLAND állam (US) hivatalos desszertje
PAVLOVA torta
KASUTERA torta
COCA COLA torta
7-UP torta
MAJONÉZES CSOKOLÁDÉ torta
CHIFFON torta
VÁLSÁG torta
és még sok más írás…
VÉLEMÉNYED VAN? ÍRD MEG!