Forrás: A SERTÉSINFLUENZÁNAK annyi köze van egy gasztrobloghoz, hogy  kedvelt főszereplői nem mások, mint az étkezőasztal örökös sztárjai, a sertés és az ember. A bágyadt ősz közeledtével, ha az északi féltekén az emberek a nyár bódulatából felébrednek, egyre gyakrabban figyelmeztetnek majd bennünket az elmúlásra, a sertésinfluenzára és mindenre, amitől a válságot is elfelejtjük.

Sertésinfluenza vs. 2012

Nos, úgy gondoltam, hogy a vakcinagyártó(k)nak szerény lehetőségemmel besegítve, legjobb tehetségemmel elébe megyek a biztosan megjósolható eseményeknek és saját elhatározásomból már most, a nyár derekán megkezdem a rémisztgetést. Aki akar, velem tart!

2012-comet

Igen ám, de a legfontosabb teendőket, a megelőzés lehetőségeit most akár hagyhatjuk is, mert a szokásos hongkongi, madár, sertés, satöbbi influenza vírus már nem is annyira rémisztő (az AIDS felett is hamar átsiklottunk), hiszen egy ideje akad már valami más.

spanyolnáthával összevethető hasonlóságok miatt az aktuális H1N1 világjárvány fenyegető lehetőségébe beleborzongott a világ egy része, ám a H1N1 bizniszt hamarosan felülmúlhatja szépséges Földünk rágcsálónál nagyobb méretű élővilágának 2012 decemberében bekövetkező vége. A rossz hír, hogy ebbe mi, gasztrobloggerek is beletartozunk, pedig de sok szép ételt főzhettünk volna még 2012 után is, persze csak akkor, ha túléltük 2009-et – és akkor a globális felmelegedésről, gazdasági válságról, bankokról még egy szó sem esett.

A sertésinfluenzához a közeljövőben még visszatérek, amúgyis közelebb van, mint a világvége 2012-ben, ráadásul a hazai „ügyintézés” körül egy csomó olyan „megoldás” akad, ami még egy gasztrobloggernek is elhomályosítja a tekintetét. Természetesen jó, ha elkészül a lakosság 40 százalékának beoltására alkalmas (első?) hatmillió adag vakcina, mert én sem szeretnék ősszel az orjalevesbe tüsszentgetni, de azért akad más is a H1N1 körül, ami viszont már mélyen összefügg egy gasztrobloggal.

Csíki Sándor♣

Videó: U2 KONCERT (Dublin, 2009. július 24.)