A HEINEKEN jégkrém receptje után következzen a Guinness & csokoládé jégkrém elkészítésének leírása. Egyszerű, meglepő, hazánkban sokaknak minden bizonnyal még újdonságnak számít. Igazán érdemes kipróbálni, hasonlóan a dijoni mustár ízű jégkrémhez.
A Guinness és csokoládé jégkrém (egyik) receptje
- Hozzávalók:
- 300 ml Guinness sör
- 2 csésze (480 ml) tejszínhab
- 2 csésze (480 ml) teljes tej
- 3/4 csésze (180 ml) porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 6 tojás sárgája
- 250 g jó minőségű étcsokoládé
Elkészítése: Egy lábasban lassú tűzön a Guinness térfogatát csökkentsük 2/3 résznyire, majd keverjük bele a cukrot és állandó keveréssel hagyjuk a koncentrált sörben feloldódni. Ha feloldódott, vegyük le a tűztől és hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük bele a vaníliát. Gőz felett, vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk meg a csokoládét és keverjük a tojás sárgájába, majd adjuk hozzá a tejszínt és a tejet is. Ezt a keveréket öntsük a még meleg Guinness sörbe. Az iménti keveréket állandó keverés mellett melegítsük fel 85°C-ra (ügyeljünk, hogy ne forrjon fel). Hagyjuk kicsit lehűlni, majd öntsük egy edénybe és kb. két órán át fagyasszuk, amíg szilárdabb nem lesz, de még nem fagy meg keményre. Késsel vágjuk apró darabokra, majd jól keverjük össze, mielőtt újrafagyasztanánk.
- Eperrel (is) kiváló, de természetesen Guinness is illik hozzá. (A jégkrém persze fagylaltkészítő gépben is elkészíthető a gyártó utasításai szerint.)
Trackback/Pingback