KÁVÉ NAPJA 2024 – Ismét kávéillat lepi el Budapest egyik legnépszerűbb találkozóhelyét szeptember 29-én a kávé világnapja alkalmából. Egész napos, korlátlan kávékóstolással, kávé-koktélokkal, versenyekkel, programokkal, gépekkel és eszközökkel, valamint otthonra is megvásárolható csúcskávékkal várja a vendégeket az Akvárium Klub. Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján. Magyarországon tizenkettedik alkalommal

ünnepeljük a kávé világnapját A Kávé Napja esemény keretében. Szeptember 29-én, vasárnap hatalmas kávézóvá alakul az Erzsébet téri Akvárium, ahol hazai pörkölők, nemzetközi kávéforgalmazók, kávégépkereskedők és baristák várják a közönséget. Rengetegféle finomság kóstolható a belépő árában egész nap a csúcsminőségű espressóktól a koktélokig. Sőt, érdemes a hónap végére időzíteni a kávébevásárlást, mivel számos olyan kávé érkezik kapszulás és szemes verzióban is, melyet csak webshopokon keresztül lehet beszerezni, most azonban helyben is kipróbálhatják és haza is vihetik a kávéínyencek. A kávék mellett kávékészítő eszközöket is vásárolhatunk az egykaros espresso géptől kezdve a designer kotyogósokig.

 

Kávé Napja 2024

A kezdő és tapasztalt kávérajongók kiváló minőségű, különleges (specialty) kávékkal találkozhatnak a kiállítók asztalain. A hazai Michelin-csillagos éttermek kávés partnerei közül többen is jelen lesznek a rendezvényen. Csúcsminőségű arabica fajtákból, korlátlanul kóstolhatók egész nap a különböző kávéitalok, melyek akár egy autó árával vetekedő professzionális kávégépeken készülnek. A szuper kávéhoz azonban nem kell többmilliós eszközpark – hiszen top prémium kávékat vásárolhatunk kapszulás verzióban is a Kávé Napja egyes standjain.

Egész nap szól a zene, pörögnek a színpadi programok, a közönség pedig rengeteg izgalmas és hasznos információt gyűjthet össze a kávé világából, miközben felfedezi az ízléséhez passzoló termékeket az erősebb koffeinbombáktól a lágy pörkölésű, citrusos afrikai magashegyi kávékig. A hidratálás nagyon fontos a kávék fogyasztásakor, ezért a szervezők ingyenesen biztosítják a szűrt vizet a rendezvényen.

A World of Coffee hazai díjazottjai – a Kávé Napján is

A kiállítók közül többen is díjat nyertek a kávévilág legrangosabb eseményén, az idei World of Coffee seregszemlén Koppenhágában. Magyar cégek a nemzetközi porondon – többek között ez is téma lesz a színpadi programok során, de hallhatunk előadást ruandai kávéfarm-szüretről, az ágazat globális kihívásairól és a hazai kávépiac helyzetéről is.

Dobókockás latte art bajnokság és gyorsasági állvanyomó verseny

Versenyből idén sem lesz hiány, hiszen egyrészt profi és amatőr tejhaböntő-baristák mérik össze tudásukat és persze a szerencséjüket a dobókockás a Latte Art Throwdown pénzdíjas bajnokságon, Bóka Csaba moderátor vezetésével. A vállalkozó kedvű közönséget pedig egyszerűbb és nagyon szórakoztató Push for Change kapszulanyomó-versennyel várja a Samurai Shoelace, akik a Recicloo nevű innovatív, házi kapszula-újrahasznosító eszközükkel mutatkoznak be a szuper prémium kapszuláik mellett.

Kávéfarm Ruandában, tea a Dunakanyarból és a Tasting Table kisasztalos kóstolói

Apró Franciska a Sucafina nyerskávékereskedés képviseletében nemcsak előadást, hanem szűk körű kávékóstolót is tart a legizgalmasabb ruandai tételekből a Tasting Table programok keretében. Akik kísérőjegyet váltanak a zártkörű kóstolókra, csúcsminőségű afrikai kapszula-kollekciót, sőt, a kávékhoz illő rumokat és rumkoktélokat is kortyolgathatnak. Ha pedig már elég a kávéból, jöhetnek a teák: Varga Marianna teaszakértő előadással és tea cuppinggal is érkezik a magyar és európai termesztésű teák kapcsán, valamint a rendezvényen debütál Marianna Tea a kertemben című könyve.

A növényi italok új irányai az Alpro Teraszon

A növényi alapú italok szerepe egyre jelentősebb a kávé világában is, hiszen az egészséges életmód részeként egyre többen választják a különböző alternatív megoldásokat. A Kávé Napján az Alpro a Cafe Frei baristáival közösen mutatja meg, mennyire változatos lehet a kávé világa tej nélkül is, a Boutiq’Bar fejlesztésében pedig alkoholos és alkoholmentes Alpro koktélokat is kipróbálhat a közönség az Alpro Teraszon, illetve esős idő esetében az Alpro Lounge helyszínén.

Szuna Noémi, az esemény szervezőjének elmondása szerint a kávé világnapja már hagyományosan egy olyan találkozóhely lett az Akváriumban, ahol a kávéfogyasztók és a hazai kispörkölők, kávékereskedők és baristák is egymásra találnak, és azoknak is érdemes ellátogatniuk az eseményre, akik üzleti vállalkozás miatt érdeklődnek a kávé világa iránt itthon.

 

Fontos információk

  • Az Akvárium ismét megtelik koffeinnel és kávéillattal szeptember utolsó vasárnapján 11:00 – 18:00 óra között.
  • Az elővételes belépő ára 3500 Ft, a Tasting Table kísérőjegyek ára 2000 Ft, helyszínen pedig korlátozott számban, 4000 forintos áron értékesítenek napijegyeket.
  • Facebook: https://www.facebook.com/events/829485785957054
  • Web: www.kavenapja.hu

 

Kiállítók

Alpro, BWT, Bányai Kávé, Borbone, Herz Coffee, Goosebumps.Coffee, Impresso Coffee Lab, Kamélia Kert, Kávékalmár, Liquid Gold italkereskedés, LaMarzocco Hungary, Molnár Barista Coffee, Monyó Brewery, My Mokka, Samurai Shoelace, Spektrum, Twenty Eight-Molk

 

Partnerek

Caffé Diemme, Cafe Frei, Boutiq’Bar, Bemer

 

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)