KONYHAI TRÜKKÖK – Számtalan kisebb-nagyobb konyhai trükk akad, ami megkönnyítheti, meggyorsíthatja a konyhai munkát. Hogyan tisztíthatunk meg egy főtt tojást egyszerűen? Mi a gyors fokhagyma hámozás hasonlóan egyszerű módja? Miként lehet a kiwi húsát gyorsan, s kényelmesen kivájni? Hogyan varázsolhatunk felszeletelt banánt? Miképpen tisztítsunk meg egy kaliforniai paprikát a legkevesebb veszendőbe ment résszel? Mi a legtrükkösebb módja a főtt
burgonya meghámozásának? (Ez tetszett a legjobban!) Mindezekre a kérdésekre választ kaphatsz, ha megnézed a következő videót.
Egyik kedvenc fűszerem a kömény, csak az őrölt változatát nem kedvelem, mert amint összetörik, az illata nagy része már el is illant. Ezt megelőzendú, egy (vagy több) borsónyi vajat, vagy tejfölt keverek a deszkámon fölhalmozott csipet (vagy több) egész köménybe és apró bölcsőkéssel, vagy csapókéssel már föl is apríthatom úgy, hogy a borsónyi „vivőanyagtól” egyetlen szem sem repül el, sőt, az illata egyenesen a vajba, tejfölbe költözik, s ebben az aromában teli formájában fűszerezem azt, amibe való.