15 /365 BORSEPRŐPÁRLAT – 15 év palackba zárva. „A seprő a bor zamatának egyik legfontosabb formálója. Az Agárdi Pálinkafőzde történetének az elején esett meg, hogy a Tokaj Oremus birtokon tett látogatásunk során kiváló furmintokat kóstoltunk. A különválasztott seprőt azonnal elhoztuk, lepároltuk, betettük egy korábban tokaji aszú érlelésére használt tölgyfa hordóba.

Évek teltek el, az ígéretes seprőpárlat az aszúhordóban pihent, míg egyszer megkóstoltuk, és ami a poharunkban volt, az minden várakozásunkat felülmúlta! Tudtuk, hogy egy különleges ital született. Zamatgazdagság és a kifinomult részletek sora jellemzi ezt a párlatot. A mindössze 365 különleges palack méltó kifejezése annak, amiért az Agárdi Pálinkafőzdében immár 15 éve, 2002-es alapításunk óta dolgozunk.”

15 éve a gyümölcs szolgálatában

A Velencei-tó fővárosa, Agárd szélén van egy gyümölcsösökkel körülölelt tanya, amelyet a cigánymeggy, kajszibarack, hamvas szilva, zamatos cseresznye és sok más egészséges gyümölcs illata leng be. Itt, a Sreiner tanyán készülnek immár 15 éve a kiváló minőségű Agárdi gyümölcspálinkák.

Limitált mennyiségben

Az egészséges gyümölcsöt a lehető legtökéletesebb módon kell pálinkává főznünk, a maximális minőségre való törekvésünk pedig mennyiségi határokat szab: az Agárdi gyümölcspálinkák limitált mennyiségben, sorszámozva kerülnek a polcokra. Törekvésünk eredményességét számos hazai és nemzetközi elismerés is igazolja.

Rövid idővonal

  • 2001. Cégalapítás
  • 2002. szeptember 21. Pálinkafőzde hivatalos megnyitója, az első pálinkák megjelenése
  • 2005 Pannonhalmi likőrök gyártása
  • 2006 Pálinkavendéglő / Látogatócentrum megnyitása
  • 2007 Trópusi kollekció bemutatása / Vérnarancs, Banán, Gránátalma párlatok 2007 Szivar aszú törköly bemutatása
  • 2009 Destillata – Az Év pálinkafőzdéje, az Év Pálinkamestere, Nemzetgyőztes
  • 2015 Destillata – Az Év pálinkafőzdéje, az Év Pálinkamestere, Nemzetgyőztes
  • 2015 12 éves Single Malt Whisky
  • 1200 palackos limitált palack számú kiadás
  • 2017 Ongai Országos verseny abszolút győztes
  • 2017. 9. alkalommal nemzetgyőzetes a Destillata nemzetközi versenyen
  • 2017. szeptember 21. A különleges minőségű Agárdi Seprőpárlat premier a 15 éves évforduló alkalmából

(A sajtóanyag alapján szerkesztette: Csíki Sándor♣)